Reklama

Odkrycia Magdy Gessler

  • age
  • 16x9
  • Polska 2019
  • Sezon: 2
  • Odcinek: 1
magazyn kulinarny: Magda Gessler odwiedza Rezydencję Luxury Hotel w Piekarach Śląskich. Przy tworzeniu tego wyjątkowego miejsca, właściciele postanowili czerpać inspirację z Paryża. Można tu zjeść m.in. regionalne przysmaki we współczesnej interpretacji oraz królewskie śniadanie. Szefem kuchni jest Mariusz Malinowski, którego ambasadorka Food Network poznała prawie dziewięć lat temu na planie "Kuchennych rewolucji". Jego dania są przykładem awangardowej kuchni francusko-śląskiej. Na początek kucharz serwuje tatar ze strusia z galaretką z kiszonej kapusty, czipsami ryżowymi i szczypiorkiem. Na stół podaje później tartę z wędzoną słoniną, kacze ozorki, flaki cielęce oraz faszerowaną przepiórkę z liśćmi kalarepy. Na koniec przygotowuje deser z plastrem miodu.

Twórcy:

Zobacz także

19:50
Nd, 24 lis
19:50
Nd, 24 lis
18:50
Sb, 30 lis
18:50
Sb, 30 lis
9:40
Śr, 4 gru