Reklama

Makłowicz w Polsce

  • age
  • Polska
  • Odcinek: 4
magazyn kulinarny: W niezbyt odległych czasach okolice Zielonej Góry, zwanej Grünberg in Schlesien, otaczały bujne winorośle. Po latach PRL-owskiej zapaści stopniowo odradza się tutejsza produkcja wina. Robert Makłowicz przybliża widzom teraźniejszość lubuskiego winiarstwa, wspieranego przez władze samorządowe. Następnie prowadzący trafia do producenta kozich serów w Milsku oraz na ogromne pastwisko półdzikich krów mięsnej rasy Hereford. Do menu odcinka włącza dania z wołowiny: zraz z salsą z kiszonek, policzki wołowe w czerwonym lubuskim winie i antrykot, który przyrządza własnoręcznie.

Twórcy:

Zobacz także

12:20
Nd, 6 lip
12:55
Nd, 6 lip
11:45
Sb, 12 lip
12:20
Sb, 12 lip
12:55
Sb, 12 lip
12:15
Nd, 13 lip
12:50
Nd, 13 lip