Reklama

Makłowicz w Polsce

  • age
  • Polska
  • Odcinek: 7
magazyn kulinarny: Robert Makłowicz odwiedza Beskid Niski. Kosztuje wyrobów agroturystyki w Daliowej, gdzie podają regionalne gołąbki z ryżem i grzybami, kluski kudłate, pierogi czewiczki i giczkę koźlęcą. W uzdrowisku Wysowa goście raczą się rydzami we wszelkiej postaci oraz specjałami dawnej kultury żydowskiej. Prowadzący docenia gęsie pipki, pierogi kreplach, gołąbki choliszki czy sernik pascha. Odwiedza Jasło, Ciężkowice i Zborowice. Tam czekają kolejne przysmaki: pierogi z fasolą, z kaczką, domowy barszcz oraz miejscowe wino, np. te z winnicy w Gliniku Średnim. Grupa militarnych rekonstruktorów odtwarza realia Bitwy Gorlickiej 1915 roku.

Twórcy:

Zobacz także

15:25
jutro
9:20
Pn, 24 lut
9:55
Pn, 24 lut
23:05
Pn, 24 lut
19:30
Pt, 28 lut
7:45
Nd, 2 mar
23:55
Nd, 2 mar