Reklama

Makłowicz w Polsce

  • age
  • Polska
  • Odcinek: 7
magazyn kulinarny: Robert Makłowicz odwiedza Beskid Niski. Kosztuje wyrobów agroturystyki w Daliowej, gdzie podają regionalne gołąbki z ryżem i grzybami, kluski kudłate, pierogi czewiczki i giczkę koźlęcą. W uzdrowisku Wysowa goście raczą się rydzami we wszelkiej postaci oraz specjałami dawnej kultury żydowskiej. Prowadzący docenia gęsie pipki, pierogi kreplach, gołąbki choliszki czy sernik pascha. Odwiedza Jasło, Ciężkowice i Zborowice. Tam czekają kolejne przysmaki: pierogi z fasolą, z kaczką, domowy barszcz oraz miejscowe wino, np. te z winnicy w Gliniku Średnim. Grupa militarnych rekonstruktorów odtwarza realia Bitwy Gorlickiej 1915 roku.

Twórcy:

Zobacz także

1:25
jutro
1:25
jutro
1:55
Sb, 23 lis
1:55
Sb, 23 lis
2:30
Sb, 23 lis
2:30
Sb, 23 lis
13:40
Sb, 23 lis
13:40
Sb, 23 lis
23:40
Sb, 23 lis
0:15
Nd, 24 lis