Kulinarne wędrówki z Jolą Kleser
Kiedy w TV
- 8:55 Cz, 28 sie - TVP 3 Opole
- 8:55 Cz, 28 sie - TVP 3 Rzeszów
- 8:55 Cz, 28 sie - TVP 3 Warszawa
- 8:55 Cz, 28 sie - TVP 3 Poznań
- 8:55 Cz, 28 sie - TVP 3 Kielce
- 8:55 Cz, 28 sie - TVP 3 Szczecin
- 8:55 Cz, 28 sie - TVP 3 Olsztyn
- 8:55 Cz, 28 sie - TVP 3 Gorzów Wielkopolski
- 8:55 Cz, 28 sie - TVP 3 Lublin
- 8:55 Cz, 28 sie - TVP 3 Bydgoszcz
- 8:55 Cz, 28 sie - TVP 3 Gdańsk
- 8:55 Cz, 28 sie - TVP 3 Łódź
- Polska 2022
- 23 min
- Sezon: 1
- Odcinek: 4
magazyn kulinarny:
Jajka są nieodłączną częścią diety Polaków, przyrządzane na różne sposoby na śniadanie, obiad czy kolację. Jola Kleser w swojej kulinarnej podróży zachęca do spożywania jajek ekologicznych, które można znaleźć na Przedgórzu Sudeckim, zarówno na dużych fermach, jak i w małych, przydomowych kurnikach. Wykorzystując te świeże jajka, Jola przyrządza różnorodne posiłki: na śniadanie puszyste placuszki z sosem truskawkowym, na obiad zapiekankę tyrolską z jajkami i ogórkiem kiszonym, a na kolację zakręcony omlet na ryżu z warzywami. Jajka są cennym źródłem białka i minerałów.
Twórcy:
- Michał Muzyczuk Reżyser