Kulinarne wędrówki z Jolą Kleser
Kiedy w TV
- 8:55 Cz, 21 sie - TVP 3 Opole
- 8:55 Cz, 21 sie - TVP 3 Olsztyn
- 8:55 Cz, 21 sie - TVP 3 Gorzów Wielkopolski
- 8:55 Cz, 21 sie - TVP 3 Katowice
- 8:55 Cz, 21 sie - TVP 3 Kraków
- 8:55 Cz, 21 sie - TVP 3 Gdańsk
- 8:55 Cz, 21 sie - TVP 3 Bydgoszcz
- 8:55 Cz, 21 sie - TVP 3 Lublin
- 8:55 Cz, 21 sie - TVP 3 Białystok
- 8:55 Cz, 21 sie - TVP 3 Łódź
- 8:55 Cz, 21 sie - TVP 3 Rzeszów
- 8:55 Cz, 21 sie - TVP 3 Poznań
- Polska 2022
- 23 min
- Sezon: 1
- Odcinek: 3
magazyn kulinarny:
Jola Kleser, podczas swojej kulinarnej podróży po Sudetach, skupia się na odkrywaniu potraw z kozim serem. W trakcie wędrówki spotyka Honoratę Majdę, specjalistkę w produkcji kozich serów, która demonstruje, jak w domowych warunkach zrobić indyjski twaróg paneer. Następnie Jola odwiedza Ewę i Wojciecha Flachów, którzy porzucili swoje dotychczasowe życie, by hodować kozy w Sudetach, oraz manufakturę państwa Sokołowskich, znanych z produkcji doskonałych serów wykorzystywanych w różnych daniach, takich jak pierogi. Jola przygotowuje lekką sałatkę z kozim serem i owocowym dressingiem oraz tagliatelle z boczkiem i sosem z koziego sera, sprawdzając, czy może on stać się częścią codziennej diety.
Twórcy:
- Michał Muzyczuk Reżyser