- INTERIA.PL >
- Program TV >
-
Kuchnia polskich Żydów
Kuchnia polskich Żydów
- Polska 2020-2021
- Tytuł odcinka: Sukkot: Co jadano w szałasach?
- Odcinek: 0
magazyn kulinarny:
Wspólna historia kuchni polskiej i żydowskiej zaczęła się wiele stuleci wcześniej. Program odsłania tajemnice skrywane przez żydowską gastronomię. Widzowie będą mieli okazję dowiedzieć się o więcej o gotowaniu ściśle związanym z judaizmem - poznają m.in. wymogi religijne dotyczące posiłków. Prócz tego magazyn przybliża kuchnię żydowską od strony historycznej, czyli Żydów, którzy przed laty osiedli w Polsce. Nie zabraknie przepisów na takie potrawy jak knedle, kreple, pierogi czy karp po żydowsku.
Twórcy:
- Łukasz Modelski Prowadzący
- Jerzy Grabowski Reżyser
Zobacz także
Reklama
A
C
D
E
F
N
P
S
T
F
Reklama