Kuchnia dwudziestolecia
- Polska 2021
- Tytuł odcinka: Patrząc na Paryż. Najlepsze adresy międzywojnia
- Odcinek: 4
magazyn kulinarny:
Rzut oka na dwie międzywojenne restauracje. W wiosennym menu w warszawskim lokalu Simona i Steckiego w 1936 roku znaleźć można było sztukę mięsa, karpia, pół kurczaka, ćwierć gęsi i proste zupy. Łukasz Modelski przypomni też zrazy a la Radziwiłł. We Lwowie chętnie zaglądano wówczas do restauracji Naftula Toepfera przy ulicy Trybunalskiej. Ceniono ją kuchnię i wyborne towarzystwo. Gości raczyli się tam kresową zupa cytrynową.
Twórcy:
- Jerzy Grabowski Reżyser
Zobacz także
17:05
Wt, 21 sty
17:35
Cz, 23 sty
15:30
Sb, 25 sty