- INTERIA.PL >
- Program TV >
-
Kuchnia dwudziestolecia
Kuchnia dwudziestolecia
- Polska 2021
- Tytuł odcinka: Luksusowo i zwyczajnie. Zaklęte rewiry
- Odcinek: 22
magazyn kulinarny:
Umiarkowane ceny, codzienne menu i burzliwe życie zaplecza w dwudziestoleciu międzywojennym w kultowej powieści "Zaklęte rewiry" umieścił Henryk Worcell, a właściwie Tadeusz Kurtyka. Inspiracją były autentyczne przypadki i anegdoty z modnej wtedy restauracji U Wróbla, którą chętnie odwiedzał m.in. Franciszek Fiszer, filozof bez teki i niezrównany pieczeniarz, nieustannie dający preteksty do barwnych opowieści, które staną się kanwą tego odcinka programu. Nie zabraknie w nim przepisów na dania, które przeszły do historii, choćby flaki po warszawsku.
Twórcy:
- Jerzy Grabowski Reżyser
Zobacz także
17:35
dziś
Reklama
A
C
D
E
F
N
P
S
T
F
Reklama