Reklama

Kuchenne rewolucje

  • age
  • Stereo
  • 16x9
  • Polska 2019
  • Tytuł odcinka: Słupia, Hacjenda
  • Sezon: 19
  • Odcinek: 1
program rozrywkowy(kulinaria): Magda Gessler wybiera się do restauracji Hacjenda położonej w niewielkiej Słupi pod Bralinem tuż przy dawnej trasie Warszawa - Wrocław. Jej właściciel Mirek, człowiek obyty w świecie, uczył się jeździć konno w Hiszpanii. Sporo czasu spędził też w Niemczech, aż wreszcie wrócił do Polski, by rozpocząć prowadzenie jednego z pierwszych w Polsce prawdziwych steak house'ów. Lokal cieszył się dużym powodzeniem. Jedną ze stałych klientek była Kalina, którą właściciel wypatrzył wśród swoich gości. Długo zabiegał o jej względy, aż wreszcie została ona jego żoną. Dobra passa skończyła się wraz z wybudowaniem nowej autostrady. Mężczyzna starał się wprowadzać zmiany w menu, wykorzystując doświadczenie zdobyte za granicą. Serwował bez powodzenia owoce morza, homary i steki z aligatora, wracając ostatecznie do kuchni polskiej. Niestety jego wysiłek wciąż nie daje rezultatów.

Twórcy: