Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki
Kiedy w TV
- 6:30 Nd, 30 lis - TVP 3 Szczecin
- 6:30 Nd, 30 lis - TVP 3 Łódź
- 6:30 Nd, 30 lis - TVP 3 Katowice
- 6:30 Nd, 30 lis - TVP 3 Warszawa
- 6:30 Nd, 30 lis - TVP 3 Poznań
- 6:30 Nd, 30 lis - TVP 3 Gorzów Wielkopolski
- 6:30 Nd, 30 lis - TVP 3 Olsztyn
- 6:30 Nd, 30 lis - TVP 3 Opole
- 6:30 Nd, 30 lis - TVP 3 Kraków
- 6:30 Nd, 30 lis - TVP 3 Bydgoszcz
- 6:30 Nd, 30 lis - TVP 3 Białystok
- 6:30 Nd, 30 lis - TVP 3 Wrocław
- Polska 2022
- 25 min
- Tytuł odcinka: Franciszkanie z Kazimierza Dolnego
- Odcinek: 0
magazyn kulinarny:
Prowadzący odwiedza klasztor franciszkanów i Sanktuarium Zwiastowania NMP Matki Bożej Pani Kazimierskiej w Kazimierzu Dolnym, nazywane polskim Nazaretem. Zakonnicy prowadzą tu ogród i małą winnicę. Z o. Franciszkiem, który przez długie lata mieszkał w Norwegii, kucharz przygotowuje łososia po królewsku, a z gwardianem o. Bernardem - kluski z ziołami oraz zupę eucharystyczną.