Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki
Kiedy w TV
- 6:30 Nd, 21 wrz - TVP 3 Opole
- 6:30 Nd, 21 wrz - TVP 3 Gorzów Wielkopolski
- 6:30 Nd, 21 wrz - TVP 3 Olsztyn
- 6:30 Nd, 21 wrz - TVP 3 Lublin
- 6:30 Nd, 21 wrz - TVP 3 Katowice
- 6:30 Nd, 21 wrz - TVP 3 Kraków
- 6:30 Nd, 21 wrz - TVP 3 Łódź
- 6:30 Nd, 21 wrz - TVP 3 Białystok
- 6:30 Nd, 21 wrz - TVP 3 Bydgoszcz
- 6:30 Nd, 21 wrz - TVP 3 Warszawa
- 6:30 Nd, 21 wrz - TVP 3 Gdańsk
- 6:30 Nd, 21 wrz - TVP 3 Poznań
- Polska
- 25 min
- Tytuł odcinka: Dominikanie z Sandomierza
- Odcinek: 0
magazyn kulinarny:
Remigiusz Rączka wybierze się do klasztoru dominikanów w Sandomierzu. Znajduje się tam najstarszy w Polsce dzwon. Na uwagę zasługuje też ceglany kościół św. Jakuba i założona w średniowieczu winnica. Prowadzący wraz z ojcem Marcinem przygotowuje podkarpackie proziaki z bazyliowym pesto oraz klasztorne polędwiczki z koperkowymi kopytkami.