Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki
Kiedy w TV
- 6:30 Nd, 10 sie - TVP 3 Katowice
- 6:30 Nd, 10 sie - TVP 3 Opole
- 6:30 Nd, 10 sie - TVP 3 Gdańsk
- 6:30 Nd, 10 sie - TVP 3 Kraków
- 6:30 Nd, 10 sie - TVP 3 Olsztyn
- 6:30 Nd, 10 sie - TVP 3 Gorzów Wielkopolski
- 6:30 Nd, 10 sie - TVP 3 Łódź
- 6:30 Nd, 10 sie - TVP 3 Białystok
- 6:30 Nd, 10 sie - TVP 3 Bydgoszcz
- 6:30 Nd, 10 sie - TVP 3 Lublin
- 6:30 Nd, 10 sie - TVP 3 Rzeszów
- 6:30 Nd, 10 sie - TVP 3 Szczecin
- Polska
- 25 min
- Tytuł odcinka: Franciszkanie z Wieliczki
- Odcinek: 0
magazyn kulinarny:
Remigiusz Rączka tym razem wybierze się do klasztoru franciszkanów w Wieliczce, który istnieje od 1623 roku. Zakonnicy prowadzą parafię oraz liceum męskie z internatem. Na dodatek opiekują się Sanktuarium Matki Bożej Łaskawej Księżnej Wieliczki. Prowadzący wraz z bratem Lucjuszem ugotuje franciszkański bigos oraz pstrąga w soli z surówką z selera.