Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki
Kiedy w TV
- 6:30 Nd, 20 lip - TVP 3 Gorzów Wielkopolski
- 6:30 Nd, 20 lip - TVP 3 Wrocław
- 6:30 Nd, 20 lip - TVP 3 Lublin
- 6:30 Nd, 20 lip - TVP 3 Bydgoszcz
- 6:30 Nd, 20 lip - TVP 3 Gdańsk
- 6:30 Nd, 20 lip - TVP 3 Katowice
- 6:30 Nd, 20 lip - TVP 3 Opole
- 6:30 Nd, 20 lip - TVP 3 Białystok
- 6:30 Nd, 20 lip - TVP 3 Olsztyn
- 6:30 Nd, 20 lip - TVP 3 Rzeszów
- 6:30 Nd, 20 lip - TVP 3 Łódź
- 6:30 Nd, 20 lip - TVP 3 Poznań
- Polska
- 25 min
- Tytuł odcinka: Paulini z krakowskiej Skałki
- Odcinek: 0
magazyn kulinarny:
Remigiusz Rączka odwiedza legendarny klasztor paulinów na Skałce w Krakowie. Zakonników sprowadził w XV wieku Jan Długosz, by zaopiekowali się sanktuarium męczeństwa św. Stanisława. W podziemiach klasztoru znajduje się Krypta Zasłużonych, gdzie pochowani są m. in. Jan Długosz, Stanisław Wyspiański, Ignacy Kraszewski, Karol Szymanowski i Czesław Miłosz. W tym ważnym dla polskiej historii miejscu Remigiusz przygotowuje z ojcem Robertem polędwiczki la Sapieha i krem z pieczonych buraków.