Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki
Kiedy w TV
- 6:30 Nd, 20 kwi - TVP 3 Katowice
- 6:30 Nd, 20 kwi - TVP 3 Łódź
- 6:30 Nd, 20 kwi - TVP 3 Szczecin
- 6:30 Nd, 20 kwi - TVP 3 Olsztyn
- 6:30 Nd, 20 kwi - TVP 3 Gorzów Wielkopolski
- 6:30 Nd, 20 kwi - TVP 3 Opole
- 6:30 Nd, 20 kwi - TVP 3 Bydgoszcz
- 6:30 Nd, 20 kwi - TVP 3 Lublin
- 6:30 Nd, 20 kwi - TVP 3 Gdańsk
- 6:30 Nd, 20 kwi - TVP 3 Poznań
- 6:30 Nd, 20 kwi - TVP 3 Rzeszów
- 6:30 Nd, 20 kwi - TVP 3 Wrocław
- Polska 2021
- 24 min
- Tytuł odcinka: Karmelici z Wadowic
- Odcinek: 0
magazyn kulinarny:
Remigiusz Rączka zjawia się w Klasztorze Karmelitów Bosych założonym przez św. Rafała Kalinowskiego oraz Sanktuarium św. Józefa w Wadowicach. Często przychodził tu młody Karol Wojtyła. Nawiązując do życia papieża, śląski kucharz przygotowuje wadowickie kremówki. W menu znajdzie się również leczo z jagnięciną.