Reklama

Ewa gotuje

Kiedy w TV
2:30
Wt, 26 sie
  • age
  • Stereo
  • Napisy
  • Polska 2022
  • 22 min
  • Odcinek: 443
magazyn kulinarny: Na początek Ewa przygotuje przystawkę z surowej ryby na zimno, która jest ogromnie popularna w całej Ameryce Południowej, czyli ceviche. Do wykonania tej orzeźwiającej przekąski niezbędna jest superświeża ryba, która trafia na stół tuż po złowieniu. Z tego powodu w okolicach Babiej Góry, gdzie prezenterka przygotowuje ten latynoski przysmak, wykorzysta do przepisu miejscowego pstrąga, pochodzącego z okolicznych stawów hodowlanych. Kolejną zaproponowaną przez Ewę potrawą, również egzotyczną, jest jedno z najbardziej znanych dań peruwiańskich, czyli - lomo saltado - polędwica solona. Pochodzi ono z tradycyjnej kuchni chińskiej i u podnóża Andów nazywa się chifa.

Twórcy:

Zobacz także

2:30
jutro
Ewa gotuje odcinek: 450
2:30
jutro
Ewa gotuje odcinek: 450
2:30
Śr, 3 wrz
Ewa gotuje odcinek: 451
2:30
Śr, 3 wrz
Ewa gotuje odcinek: 451
2:30
Cz, 4 wrz
Ewa gotuje odcinek: 452
2:30
Cz, 4 wrz
Ewa gotuje odcinek: 452
2:30
Pt, 5 wrz
Ewa gotuje odcinek: 453
2:30
Pt, 5 wrz
Ewa gotuje odcinek: 453
2:25
Sb, 6 wrz
Ewa gotuje odcinek: 454
2:25
Sb, 6 wrz
Ewa gotuje odcinek: 454
2:00
Nd, 7 wrz
Ewa gotuje odcinek: 454
2:00
Nd, 7 wrz
Ewa gotuje odcinek: 454