Reklama

Ewa gotuje

  • age
  • Stereo
  • HD
  • Polska 2022
  • 22 min
  • Odcinek: 443
magazyn kulinarny: Na początek Ewa przygotuje przystawkę z surowej ryby na zimno, która jest ogromnie popularna w całej Ameryce Południowej, czyli ceviche. Do wykonania tej orzeźwiającej przekąski niezbędna jest superświeża ryba, która trafia na stół tuż po złowieniu. Z tego powodu w okolicach Babiej Góry, gdzie prezenterka przygotowuje ten latynoski przysmak, wykorzysta do przepisu miejscowego pstrąga, pochodzącego z okolicznych stawów hodowlanych. Kolejną zaproponowaną przez Ewę potrawą, również egzotyczną, jest jedno z najbardziej znanych dań peruwiańskich, czyli - lomo saltado - polędwica solona. Pochodzi ono z tradycyjnej kuchni chińskiej i u podnóża Andów nazywa się chifa.

Twórcy:

Zobacz także

2:30
Pt, 30 maj
Ewa gotuje odcinek: 442
2:30
Pt, 30 maj
Ewa gotuje odcinek: 442
2:30
Sb, 31 maj
Ewa gotuje odcinek: 443
2:30
Sb, 31 maj
Ewa gotuje odcinek: 443
2:00
Nd, 1 cze
Ewa gotuje odcinek: 443
2:30
Nd, 1 cze
Ewa gotuje odcinek: 444
2:30
Nd, 1 cze
Ewa gotuje odcinek: 444
2:30
Pn, 2 cze
Ewa gotuje odcinek: 445
2:30
Pn, 2 cze
Ewa gotuje odcinek: 445
2:30
Wt, 3 cze
Ewa gotuje odcinek: 446
2:30
Wt, 3 cze
Ewa gotuje odcinek: 446
2:30
Śr, 4 cze
Ewa gotuje odcinek: 447