Reklama

Ewa gotuje

  • age
  • Stereo
  • Polska 2022
  • 22 min
  • Odcinek: 443
magazyn kulinarny: Na początek Ewa przygotuje przystawkę z surowej ryby na zimno, która jest ogromnie popularna w całej Ameryce Południowej, czyli ceviche. Do wykonania tej orzeźwiającej przekąski niezbędna jest superświeża ryba, która trafia na stół tuż po złowieniu. Z tego powodu w okolicach Babiej Góry, gdzie prezenterka przygotowuje ten latynoski przysmak, wykorzysta do przepisu miejscowego pstrąga, pochodzącego z okolicznych stawów hodowlanych. Kolejną zaproponowaną przez Ewę potrawą, również egzotyczną, jest jedno z najbardziej znanych dań peruwiańskich, czyli - lomo saltado - polędwica solona. Pochodzi ono z tradycyjnej kuchni chińskiej i u podnóża Andów nazywa się chifa.

Twórcy:

Zobacz także

2:25
jutro
Ewa gotuje odcinek: 442
2:25
jutro
Ewa gotuje odcinek: 442
1:55
Pn, 20 sty
Ewa gotuje odcinek: 442
1:55
Pn, 20 sty
Ewa gotuje odcinek: 442
2:25
Pn, 20 sty
Ewa gotuje odcinek: 443
2:25
Pn, 20 sty
Ewa gotuje odcinek: 443
2:25
Wt, 21 sty
Ewa gotuje odcinek: 444
2:25
Wt, 21 sty
Ewa gotuje odcinek: 444
2:30
Śr, 22 sty
Ewa gotuje odcinek: 445
2:30
Śr, 22 sty
Ewa gotuje odcinek: 445
2:25
Cz, 23 sty
Ewa gotuje odcinek: 446
2:25
Cz, 23 sty
Ewa gotuje odcinek: 446