Reklama

Reklama

Wszystko o jedzeniu

Wszystko o jedzeniu
Kiedy w TV
6:55
Śr, 20 wrz
  • age
  • Stereo
  • 16x9
  • USA 2014
  • Tytuł oryginalny: Food Files
  • Sezon: 1
  • Odcinek: 10
program rozrywkowy (lifestyle): Ryby są smaczne i zdrowe, a na dodatek we wszystkich kulturach stanowią symbol dobrobytu i szczęścia. Zawierają witaminy, minerały, białko oraz kwasy omega 3. Ostatnie z wymienionych nie tylko zmniejszają ryzyko chorób serca, ale też wzmacniają odporność i łagodzą depresję oraz wpływają korzystnie na wygląd skóry. Niestety, ryby mogą też zawierać metale ciężkie. W programie prowadząca wyjaśni fakty i mity dotyczące tego produktu, weźmie też pod lupę Singapur, czyli światową stolicę ryb. Mieszkańcy tego niewielkiego państwa-miasta rocznie spożywają ok. 100 tysięcy ton ryb pochodzących z hodowli lub z oceanu. Okaże się, czy środowisko życia wpływa na mięso tych wodnych zwierząt. Widzowie przekonają się też, czy ludzie na ulicy potrafią odróżnić gatunki ryb oraz które z nich są najsmaczniejsze - przynajmniej według dzieci. Twórcy programu zdradzą również, jak wygląda praca na rybnej farmie oraz które gatunki warto kupować i jak je przyrządzić.

Zobacz także

16:25
Wt, 26 wrz
16:25
Wt, 26 wrz
7:00
Śr, 27 wrz
7:00
Śr, 27 wrz
16:55
Cz, 28 wrz
16:55
Cz, 28 wrz
6:30
Sb, 30 wrz
6:30
Sb, 30 wrz
16:25
Wt, 3 paź
16:25
Wt, 3 paź
7:00
Śr, 4 paź
7:00
Śr, 4 paź