Reklama

Jedzenie na pocieszenie

Kiedy w TV
23:20
Pt, 26 kwi
  • age
  • Włochy 2019
  • Odcinek: 6
magazyn kulinarny: Misha Sukias prezentuje lombardzkie przysmaki w sam raz na ukojenie nerwów. Na przystawkę poleca Tallegini fritti. To smażony w głębokim tłuszczu ser podany z pastą z papryki, czosnku, z dodatkiem pokrojonej laski wanilii. Całość doprawiona jest białym sosem ze śmietanki, masła i czosnku z dodatkiem wody selerowej, czyli ze zmiksowanym selerem naciowym. Na drugie danie kucharka proponuje Mondeghilli con risotto giallo, czyli risotto z szafranem, sos aioli oraz pulpety z cielęciny i wieprzowiny z parmezanem i pokruszonymi grissini. Na kolację podaje kanapkę z befsztykiem z sosem z awokado, korniszonami, gorgonzolą i serem tallegio.

Twórcy: